Természet és kikapcsolódás

Túrázás és kirándulás a Bakony-hegységben és a Balaton-felvidéken


Veszprém az osztálykirándulások kedvelt célállomása; de nem csak kulturális, történelmi, és egyházi értékei miatt. A város másik előnye a központi elhelyezkedés, kiváló kiindulópont a környék felfedezéséhez. Számtalan kirándulási lehetőség és program közül lehet válogatni. Ebben is szeretnénk segítséget nyújtani!

Fedezze fel Veszprém környékét is idegenvezetővel!

Diákok számára érdemes olyan kirándulásokat tervezni, amelyek során a csapat felkeres néhány kulturális látnivalót - ezek célja a tanulás - ezután pedig valamilyen szórakoztató elfoglaltság következik, például valamilyen szabadtéri program. Ez lehet túrázás a Bakony-hegységben, a Balaton-felvidéken, vagy akár egy közeli kalandpark, élményfürdő felkeresése is.

Veszprémből akár vonattal vagy távolsági busszal is eljuthatunk a Bakony-Balaton Geopark legszebb természeti értékeihez! A Szentgáli tiszafás, a Tekeres-völgy vagy a bándi várrom akár egy biciklis túra célpontja is lehet. A Bakonyban a Cuha-völgy és a Római Fürdő is izgalmas túraútvonalakat kínál.

A veszprémi idegenvezetők szívesen segítenek a Veszprém környéki programok megszervezésében és lebonyolításában is. Tapasztalataink alapján bizonyos települések látnivalói remekül összekapcsolhatóak egymással, így kiváló egész vagy félnapos program állítható össze a csapatnak.

Szívesen elkalauzoljuk a csoportot Veszprém városán kívülre is!