Klasszikus városnézések Veszprémben

Azoknak ajánljuk, akik először járnak a városban


Klasszikus veszprémi városnézéseinket azoknak ajánljuk, akik először járnak a városban, és szeretnék megismerni Veszprém legszebb látnivalóit. Vendégeink a séta során átfogó képet kaphatnak a város múltjáról és jelenéről, legfontosabb történelmi és egyházi emlékeiről.

Szeretnénk vendégeinknek a rendelkezésre álló szabadidő alapján, a csoport érdeklődési körének megfelelő idegenvezetői szolgáltatást nyújtani. Éppen ezért igyekeztünk az általunk kínált városnézéseket mind idő, mind érdeklődési kör alapján felosztani. Ahhoz, hogy városnézéseinket teljesen a csoport igényeihez tudjuk igazítani, ki kell választani a csoport számára leideálisabb találkozóhelyet, a megfelelő útvonalat, illetve a felkeresni kívánt múzeumot vagy múzeumokat.

2 - 2,5 órás városnézés

6 - 30 főig 11.000,- Ft/csoport
31 - 50 főig 14.000,- Ft/csoport
50 fő felett 400,- Ft/fő

Ajánlatkérés és foglalás

3 - 3,5 órás városnézés

6 - 30 főig 14.000,- Ft/csoport
31 - 50 főig 17.000,- Ft/csoport
50 fő felett 500,- Ft/fő

Ajánlatkérés és foglalás

Az árak veszprémi városnézés esetében értendőek; tartalmazzák a magyar nyelvű idegenvezető díját, de nem tartalmazzák az esetleges múzeumi belépőket és a külön programok megszervezésének díját!

Késés esetén kérjük a csoportot, hogy mielőbb tájékoztassa az idegenvezetőt a várható csúszásról! A fél órát meghaladó halasztás esetében minden további megkezdett óráért 2.000 Ft/órát számlázunk. Amennyiben a csoport nem tájékoztatja az idegenvezetőt, a késés mértéke levonásra kerül a városnézés időtartamából.

Bezár

Klasszikus városnézés során a város történelmével, fő látnivalóival, kulturális és természeti értékeivel ismerkednek meg a csoportok 2 - 2,5 vagy 3 - 3,5 órában. Négy fő útvonal közül lehet választani, amelyeket a csoport igényeihez igazítva tudunk bővíteni, illetve szűkíteni. Természetesen egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítunk!

A) útvonal (2 - 2,5 óra):

Óváros tér - Fecskendőház - Hősök kapuja - Tűztorony udvara - Vár utca - Szentháromság tér - Panorámaterasz

Leírás: Főleg az ezeréves történelmi belváros emlékei a séta fő témái, középkori eredetű és barokk kor épített emlékei.

B) útvonal (3 - 3,5 óra):

Óváros tér - Fecskendőház - Hősök kapuja - Tűztorony udvara - Vár utca - Szentháromság tér - Panorámaterasz - Benedek-hegy - Szerelmesek szigete - Margit-romok - Patak-tér

Leírás: Főleg az ezeréves történelmi belváros emlékei a séta fő témái, középkori eredetű és barokk kor épített emlékei, meghosszabbítva a Séd-patak menti látnivalókkal.

C) útvonal (2 - 2,5 óra):

Színházkert - Erzsébet-liget - Megyeháza tér - Szabadság tér - Óváros tér - Buhim utca - Gizella-udvar - Kossuth utca

Leírás: A modern belváros látnivalói

D) útvonal (2 - 2,5 vagy 3 - 3,5 óra):

Szerelmesek szigete - Margit-romok - Patak-tér - Viadukt - Betekints-völgy - Csónakázó-tó - Görög apácakolostor rom és Jezsuita templom

Leírás: A séta a Séd-patak mentén vezet végig. Középkori kolostorromok és egykori malomépületek történeteit meséljük el.

Bezár

A találkozóhely több szempont alapján, a csoport igényeinek megfelelően kerül meghatározásra. Annak megfelelően, hogy a csoport mivel érkezik (pl. saját busz vagy tömegközlekedés), illetve, hogy mi a városnézés programja, az alábbi találkozóhelyeket javasoljuk:

A) Óváros tér

 • Rövidebb városnézésekkor
 • Ha a csoport már a városban tartózkodott a városnézést megelőzően
 • Ha a csoport tömegközlekedéssel érkezik

B) Köd utcai buszparkoló

 • Ha a csoport saját busszal érkezik, akkor a város hivatalos buszparkolója a legjobb találkozási hely (hét közben fizetős).

C) Állatkert alsó bejárata

 • Ha a csoport programja a városnézés előtt az állatkert volt
 • Ha a csoport a városnézés során a Séd-patak mentét is meg szeretné ismerni
Bezár

Ha szeretnénk igazán megismerni Veszprém városát, fel kell keresnünk múzeumait is. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy minden városnéző túra szerves részét kell, hogy képezze legalább egy, a vezetés útvonalába illő, vagy a vendégek által kiválasztott, veszprémi múzeum.

Javasolt kiállítóhelyek a városnézés alatt:

 • Tűztorony (kb. 15 perc)
 • Szaléziánum - Interaktív múzeum (kb. 30 - 45 perc)
 • Tegulárium (kb. 15 perc)

Javasolt kiállítóhelyek a városnézés után

 • Lackó Dezső Múzeum (kb. 1 óra)
 • Hősök kapuja (kb. 30 perc)
 • A veszprémi várbörtön (kb. 1 óra)
 • Vass László Gyűjtemény (kb. 30 - 45 perc)
 • Dubniczay-palota (kb. 30 - 45 perc)
 • Érseki Palota (kb. 45 perc)
 • Gizella-kápolna és Szent György-kápolna (kb. 15 - 15 perc)
Bezár