Kilár Boróka - Szakképzett idegenvezető

Kedvenc idézetem: „A valódi felfedezés nem abban áll, hogy új területeket találunk, hanem hogy új szemmel nézzük az ismert világot.” (Marcel Proust)

Szeretettel köszöntöm az Idegenvezetők Veszprém honlapján! Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzam! Szakképzett veszprémi idegenvezető vagyok.

Eredetileg Pécs városából származom, az általános és a gimnáziumi éveimet is ott töltöttem. A német két tannyelvű tagozaton eltöltött 12 évnek köszönhetem német nyelvtudásom alapjait, amelyet aztán később többszöri külföldi tartózkodás során sikerült tökéletesítenem.

Szeretetem Veszprém városa iránt édesanyámtól származik, aki itt született, de az egyetemet már Pécsett végezte, és ott is telepedett le. Én úgy döntöttem, hogy pont fordítva teszek, és Veszprémben folytattam tanulmányaimat, a Pannon Egyetem idegenforgalmi és szálloda szakán.

Érdeklődésem a német nyelv iránt többször is eljuttatott külföldre, illetve pontosan ennek köszönhetően többször érkeztek hozzám külföldi látogatók. Nagy büszkeséggel töltött el, hogy körbevezethettem őket egy olyan szép magyar városban, mint Veszprém. Talán itt kezdődött idegenvezetői pályafutásom; az édesanyámtól gyermekként hallott történeteket szívesen meséltem tovább.

Végül annyi kérdés merült fel, hogy úgy döntöttem, szeretnék többet megtudni a városról. Elvégeztem az idegenvezetői tanfolyamot, majd sikeres vizsgát tettem. Azóta vezetek csoportokat Veszprémben, és a Balaton körül, de többször jártam már csoportokkal külföldön is (Ausztria, Franciaország, Olaszország, Írország, stb.).

Amikor tehetem, időmet Veszprémben töltöm. Szívesen sétálok a várnegyedben, és teszek kirándulásokat a város és a Balaton környékén; különös öröm, ha mindezt csoport megbízásából, mint idegenvezető tehetem.

Örömmel segítek Önnek vagy csoportjának a megfelelő veszprémi program összeállításában, és kísérem végig az érdeklődési kör alapján összeállított városnézés során. Munkám célja természetesen, hogy a vendég elégedetten és tele friss élményekkel távozzon.

Forduljon hozzám bizalommal, fedezzük fel Veszprémet, együtt!

Beszélt nyelvek

Idegenvezetői engedély száma:

No. 880627

Helyek és országok

Munkám során sok helyre eljutottam. Örömmel vállalok idegenvezetést és csoportkísérést az alábbi országokban:

  • Magyarország egész területén
  • Ausztria, Németország, Svájc
  • Olaszország
  • Franciaország
  • Egyesült Királyság országai
  • Írország
  • Szlovénia, Szlovákia, Horvátország
  • stb.

Szakképesítések

  • Idegenvezetői szakképesítés
  • Geotúra vezetői végzettség