Új üzletek, kávézók, éttermek Veszprém szívében

Ezekre a helyekre mindenképp érdemes benézni 2023 Európa Kulturális Fővárosában


A VEB 2023, azaz az Európa Kulturális Fővárosa év új éltetet hozott a veszprémi belvárosba. Megújultak a 19. századi sétálóutcában álló egykori üzletek belső tereit, helyet adva néhány igazán különleges új veszprémi helynek, amelyekért már önmagukban érdemes ellátogatni a városba.

Hogy melyek ezek a helyek? Az Óváros térről indulva:

  • Kunszt, Veszprém új dizájnboltja galériája, bisztró-kávézója: Érdemes ide betérni, ha reggeliznél, koradélután olvasgatnál, nézelődnél, de akkor is, ha kreatív alkat vagy, és szívesen festesz, rajzolsz, vagy épp szereted megcsodálni mások különleges alkotásait. Ahogy a hely neve is mondja, itt minden sarokban, minden széken művészet vár rád!
  • Lohonyay Vendéglő: történelmi épület, autentikus magyar konyha,  hangulatos belső udvar várja itt a vendégeket
  • Ablak a Bablak: vegán kávézó, reggeliző és étterem a régi bevásárló utca egyik legkülönlegesebb épületében, ahol egykor Francsics Károly borbélyüzlete működött. Mottójuk: "Minden ételünk receptjének az alapja a szeretetünk."
  • Füge Fagyiudvar és Kávézó - Cukiságok szemnek, szájnak: egy fagyizó, cukrászda, reggeliző hely, bekuckózós kávézó, vagy épp kiadós szendvics elfogyasztásának helyszíne is lehet a hangulatos belső udvar vagy az ívekkel teli belső tér. Lépj be és válogass kedvedre!
  • Pekedli Szatócsüzlet - Házhoz visszük a piacot: ez a hely a termelői élelmiszerek boltja. Mindent megtalálsz itt, ami házi és ízletes.
  • Wine & Vinyl Bar & Store:  a sétáló utca másik végén nyílt meg borbár, amelynek a nevében a vinyl (régiesen bakelit) arra utal, hogy egyben lemezbolt is, ahová belépünk. Belépve igazi buli-hangulatra készüljünk, és kóstoljuk végig a legjobb környékbeli borokat!
  • Papírkutya.Veszprém: Hogy miből is válogathatunk ezen a fura nevű helyen? Van itt reggeli, ebéd (napi menü is) és vacsora is, emelett élő zene és akusztikus koncertek, és mindez nem csak a hétvégére korlátozva, így bármikor érdemes ide is belépni.