Afrika-ház a veszprémi állatkertben

A zsiráfok veszprémi otthona


Az Afrika-ház lakói nem mások, mint az igen magasra nőtt zsiráfok. Hosszú nyakuk miatt az Afrika-ház is magasnak épült, ajtajain kifér még a legmagasabb zsiráf is. A zsiráf nyaka a leghosszabb az állatvilágban, mégis csak 6 nyakcsigolyával rendelkezik. A hosszú nyak azért fontos, mert így átlátják a környéket, és a közelgő veszélyt is hamar észreveszik. Persze az sem jelent hátrány, hogy segítségükkel a fa tetejéről is le tudják enni a lombot.

Az Afrika-ház egyik híres lakója Kibo, aki a Lipcsei Állatkertből érkezett Veszprémbe. A hím mellett a két nőstény is él itt, Ganzi és Tawonga. A márciusban született kis zsiráfot eleinte cumisüveggel etették az állatkert dolgozói.

Az Afrika-házban nem csak a zsiráfok különleges tulajdonságaival ismerkedhetünk meg, hanem az Afrikai-kontinens távoli és izgalmas világával is. Ki volt Kittenberger Kálmán? Kik azok a magyar felfedezők, akiknek Afrika addig ismeretlen tájainak feltárását köszönhetjük?

Hogyan zajlik ma egy afrikai szafari? Hogyan élnek a maszájok? Mennyire veszélyes a „Nagy Öt” (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt és orrszarvú)? Milyen veszélyek leselkednek erre a különleges világra? Tudj meg többet Afrika élővilágáról, a veszélyeztetett fajokról és az ott élő emberekről!

Garantált városnézés

Izgalmas városnézés egyéni turistáknak előre meghirdetett időpontokban!

Veszprém Séta