Buszos kirándulás a Bakony rengetegébe

Izgalmas vidék, kolostorok, várromok és egy világörökségi hely


Program


Túra hossza: egész napos - Belépőjegy: Zirci Apátsági Látogatóközpont, Műemlékkönyvtár, Pannonhalmi Apátság, plusz választott program/programok


 • Zirci Apátsági Templom
 • Reguly Antal Műemlékkönyvtár
 • Pannonhalmi Apátság

Leírás

1. program: Zirc

Első állomásunk a Bakony fővárosa, Zirc. Itt megtekintjük a cisztercita rend központjához, azaz a Zirci Ciszterci Apátsághoz, tartozó barokk templomot, amelyet IV. Pál pápa 1982-ben basilica minor rangra emelt; és a Reguly Antal Műemlék Könyvtárat, helyi idegenvezetővel.

Igény esetén lehetőség van a, szintén az apátság épületegyüttesében található, Bakonyi Természettudományi Múzeum és az apátsághoz tartozó arborétum megtekintésére is.

2. program: Csesznek

Az eldugott bakonyi falu, Csesznek, érdekessége a középkori várrom. Bár a Cseszneki várnak csak romjai maradtak, Veszprém irányából érkezve, a szerpentines útról, felejthetetlen panoráma nyílik a várra. A vár megtekintése fakultatív program, de az út széli parkolóban mindenképp megállunk egy fotószünetre, innen ugyanis remekül meg lehet örökíteni a látványt: ezt a fenséges várat, a Bakony közepén.

3. program: Pannonhalma

Átvágva a Bakony-hegységen, Pannonhalmára érkezünk, ahol a Világörökség részét képező apátságot tekintjük meg; a bencés szerzetesek magyarországi központját. Az ország egyik első, és a Tihanyi apátság mellett, az egyik legismertebb apátsága 996-ban alakult, köszönhetően Géza fejedelemnek.

A Pannonhalmi Főapátság, a Szent Márton-hegy tetején, már messziről impozáns látvány. Az apátságot helyi vezető kíséretében tekintjük meg. A vezetés a fogadóépületben kezdődik, rövid filmvetítéssel. Ezt követően idegenvezetőnkkel felsétálunk a monostorba, ahol megtekintjük az udvart, a templomot, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárat is.

Az apátság után lehetőség van a környék felfedezésére, szabadidő keretein belül. Érdemes felkeresni az apátsághoz tartozó arborétumot, itt található a bencés szerzetesek gyógynövényes kertje; valamint a Szent Márton-hegyen a millenniumi emlékművet, amelyet a magyar honfoglalás ezeréve évfordulójára állítottak; és a közeli piciny kápolnát.

Fakultatív programként lehetőség van az Apátsági Pincészetben pincelátogatással egybekötött borkóstolóra is.


Fakultatív • Bakonyi Természettudományi Múzeum
 • Zirci arborétum
 • Reguly Antal Néprajzi Múzeum
 • Cseszneki vár

Egyéb program • Borkóstoló a pannonhalmi Apátsági Pincészetben
 • Látogatás a gyógynövényes kertben és teázóban
 • Igény szerint ebéd útközben
 • Bakonyszentlászló
 • Bakonybél, Pannon Csillagda
 • Szépalma, kávé és sütemény

Idegenvezetés és árak


Félnapos (kb. 3 - 5 óra) idegenvezetés

1 - 20 főig 16.000,- Ft/csoport
21 - 50 főig 19.000,- Ft/csoport

Ajánlatkérés és foglalás

Egész napos (kb. 6 - 8 óra) idegenvezetés

1 - 20 főig 24.000,- Ft/csoport
21 - 50 főig 29.000,- Ft/csoport

Ajánlatkérés és foglalás

Az árak egész és félnapos kirándulások esetében értendőek, veszprémi városnézés esetében nem érvényesek. Tartalmazzák a program során a magyar nyelvű idegenvezető díját, de nem tartalmazzák az esetleges belépőket, a külön programok megszervezésének díját, valamint az idegenvezető esetleges útiköltségét!

50 fő feletti létszám esetén szíveskedjen árajánlatot kérni!

Válogasson az általunk javasolt programok között!

Veszprém környékén számtalan kirándulási lehetőség és program kínálkozik. Időtartam és érdeklődési kör alapján szervezhetőek egész vagy fél napos kirándulások is.

Fedezze fel Veszprém környékét idegenvezetővel!