Hol parkoljunk Veszprémben?

Ingyenes és fizetős parkolók a városban


Oldalunkon néhány hasznos tippet talál arra vonatkozóan, hol érdemes Veszprémben parkolni. Veszprém, mint szinte minden magyar város parkoló zónákra van felosztva. Kötelező a parkolási díj megfizetése munkanapokon 7-17 óráig, továbbá a piros zónában szombatonként 7 - 12 óráig.

A parkolási zónák és a részletes díjszabásért kattintson ide!

Ingyenes parkolás

Ingyenes a parkolás a parkolási egyes zónákban hétköznap 17 óra után, valamint szombat, vasárnap, és munkaszüneti napokon egész nap. A piros zónákban azonban szombaton is fizetni kell 12 óráig.

Veszprémi autóbuszparkoló

Buszok számára parkolási lehetőség a Köd utcában van. A városba érve kicsi sárga táblák "BUS" felirattal jelzik az útvonalat. A parkoló hétköznap 7 - 17 óra között fizetős.

Saját busszal érkező vendégeinknek a Köd utcai buszparkolót ajánljuk (hét közben fizetős), ahol kényelmesen és zökkenőmentesen ki tud szállni a csoport. A parkoló mindössze 5 perces sétára van mind a belvárostól, mind a séták kiindulóponjától, az Óváros tértől.

Előfordulhat, hogy a parkoló mérete miatt a busznak nem jut hely. Ilyenkor a párhuzamos utcában vagy a város határában tud várokozni.

További javasolt parkolóhelyek a séták útvonalától függően:

  • Állatkerti Parkoló
  • Kittenberger Kálmán utca
  • Úrkúti Parkoló

Ingyenes parkolás személyautóval hétköznap

Aki személyautóval érkezik Veszprémbe, könnyedén talál parkolóhelyet. Talán nem pont a vár aljában, de Veszprém belvárosában nincsenek nagy távolságok, így a hétvégi parkolás viszonylag problémamentes.

Hét közben, zsúfoltabb napokon előfordulhat, hogy több parkolót is végig kell járni, míg az ember talál helyet. Szerencsére a belvárosban szinte egymást érik a személygépkocsi parkolók.

  • Hóvirág utca: közel a modern belvároshoz és az egyetemhez. Az Erzsébet-ligeten át gyorsan eljutunk a Lackó Dezső Múzeumhoz, illetve a Színházkertbe és az Óváros térre is.