Hol parkoljunk Veszprémben?

Ingyenes és fizetős parkolók a városban


Oldalunkon néhány hasznos tippet talál arra vonatkozóan, hol érdemes Veszprémben parkolni. Veszprém, mint szinte minden magyar város parkoló zónákra van felosztva. Kötelező a parkolási díj megfizetése munkanapokon 7-17 óráig.

A parkolási zónák és a részletes díjszabásért kattintson ide!

Ingyenes parkolás

Ingyenes a parkolás a parkolási zónákban hétköznap 17 óra után, valamint szombat, vasárnap, és munkaszüneti napokon egész nap.

Veszprémi autóbuszparkoló

A hivatalos veszprémi buszparkoló a Köd utcában van. A városba érve kicsi sárga táblák "BUS" felirattal jelzik az útvonalat. A parkoló hétköznap 7 - 17 óra között fizetős.

Saját busszal érkező vendégeinknek a Köd utcai buszparkolót ajánljuk (hét közben fizetős), ahol kényelmesen és zökkenőmentesen ki tud szállni a csoport. A parkoló mindössze 5 perces sétára van mind a belvárostól, mind a séták kiindulóponjától, az Óváros tértől.

Előfordulhat, hogy a parkoló mérete miatt a busznak nem jut hely. Ilyenkor a párhuzamos utcában vagy a város határában tud várokozni.

További javasolt parkolóhelyek a séták útvonalától függően:

  • Állatkerti Parkoló
  • Kittenberger Kálmán utca
  • Úrkúti Parkoló

Ingyenes parkolás személyautóval hétköznap

Aki személyautóval érkezik Veszprémbe, könnyedén talál parkolóhelyet. Talán nem pont a vár aljában, de Veszprém belvárosában nincsenek nagy távolságok, így a hétvégi parkolás viszonylag problémamentes.

Hét közben, zsúfoltabb napokon előfordulhat, hogy több parkolót is végig kell járni, míg az ember talál helyet. Szerencsére a belvárosban szinte egymást érik a személygépkocsi parkolók.

  • Balaton Plaza parkolója: közel a modern belvároshoz és a Kossuth utcához (Veszprém sétáló és bevásárló utcája). A Veszprémi Vár innen kb. 20 perces séta. Inkább a belváros felfedezéséhez ajánljuk. Hétköznap hamar megtelik.
  • Hóvirág utca: közel a modern belvároshoz és az egyetemhez. Az Erzsébet-ligeten át gyorsan eljutunk a Lackó Dezső Múzeumhoz, illetve a Színházkertbe és az Óváros térre is.
  • Vár alatti parkoló a Pajta utcában - innen rövid idő alatt elérhetőek a Veszprémi Vár látnivalói. Az Úrkút utcából nyíló meredek lépcsőn először a Benedek-hegyre, majd onnan további lépcsőkön közvetlenül a székesegyháznál érünk fel a várba.
  • Állatkert alsó bejárata, parkoló a Kittemberger K. utcában: ingyenes és elég nagy. Innen a Séd-patak partján szép sétány vezet vissza a Veszprémi Várba. A Patak térről lépcsőn jutunk fel a székesegyházhoz.