Kiknek szól a Baba-Mama séta?

Nektek, mindenkinek!


Tulajdonképpen bárkinek - nem csak anyukáknak! - aki szeret társaságban sétálni, és nem szalad el, ha babát lát.Természetesen jöhetsz nagyobb gyerekkel is.

A babák kora és száma nem számít, a mottó minél többen vagyunk annál jobb. Ettől függetlenül bizonyos sétákra és kirándulásokra csak korlátozott számban fogadok jelentkezőket, hogy - minden mama és baba megelégedésére - kényelmesen meg tudjuk valósítani a programot.

Kérés esetén előre egyeztetett időpontban bármelyik baba-mama programot szívesen megismétlem, így akkor sem maradsz le, ha már betelt az aktuális program.

Mit hozz magaddal?

Gondolkozz praktikusan és pakolj okosan. A végén úgyis úgy nézel majd ki mint egy "málhás szamár":) Tisztelet a kivételnek! Tőle majd tanulunk!

  • Babakocsit és/vagy hordozót, ami számodra a túra leírása alapján a legkényelmesebb. Ha kérdésed van, keress bátran!
  • Réteges ruházatot magatoknak, váltóruhát a babádnak (ha nincs nálad, tuti kelleni fog, ilyenkor jó, hogy nem vagy egyedül:).
  • Pelenkázós cuccot, ami lehet óriás pelenkázótáska, ha ebbe pakolsz minden mást is. Én igyekszem mindent redukálni, így nálam ez már csak pár pelus, popsitörlő és egy textilpelus (amin pelenkázom), plusz pár zacsi a használt pelusnak, mert a legtöbb helyen nem nézik jó szemmel, ha „csak úgy” kidobom.
  • Pléd, amire ülsz és amin a baba is tud majd kicsit mászkálni, ha megállunk pihenni. Jó a piknik pléd, aminek az alja termó és egész picire össze lehet hajtogatni. Nálam mindig van egy ilyen. Abban, hogy  csoportosan kirándulunk az is jó, hogy össze is lehet beszélni, ki mit hoz (pl. ketten hoznak plédet, ketten homokozós játékot, stb.), így kevesebb a cipelni való és mindenkinek kényelmesebb.
  • Étel - ital magadnak és a babának. Amennyiben a túra engedi, minden esetben igyekszünk olyan helyre betérni, ahol lehet kávézni, sütizni, szendvicsezni. A túraleírásban erről is mindent megtalálsz.

Baba-Mama séták ára

A Baba-Mama sétán a részvétel egynelőre ingyenes. A programleírásban szerepelnek az esetlegesen a helyszínen fizetendő belépők, fogyasztás, tömegközlekedés, stb.

Szoptatós helyek és lehetőségek

Az én kisfiam anno óramű pontossággal működött odahaza, de ha elhagytuk a fészket, azonnal borult minden. Így sokszor spontán, gyakran nem a legkényelmesebb helyen szoptattam.

Végül találtam az Interneten egy olyan babakendőt, amelyben akár egy helyben állva, sőt, séta közben is tudtam diszkréten szoptatni.

Persze nem vagyunk egyformák, és a babák sem. Városi sétáink során minden esetben betérünk bizonyos időközönként olyan helyre, ahol lehetőség van pelenkacserére és szoptatásra is. Ezekkel a helyekkel érkezésünket és igényeinket előre is leegyeztetem.

Tapasztalatom szerint a természetben, és szükség esetén spontán is bárhol lehetőség van, ha egymást segítjük. Mondjuk egyik anyatárs a hátát biztosítja kényelmes támasznak, egy másik anyuka diszkréten eltakar. Itt ismét azt kell mondanom, hogy együtt mindenre van megoldás:)

Hol tudod megetetni a babádat?

A résztvevők igényei alapján tartjuk a pihenőket, így etetésre is nyílik természetesen alkalom. Ha betérünk valahová, ott minden valószínűséggel meg is lehet majd melegíteni az ételt a kicsiknek.

Pelenkázó helyek és lehetőségek

Jó időben azt hiszem ez mindenhol megoldható, csak a szükséges hozzávalókat ne felejtsd el. Ha valami mégis otthon maradna, a többiek biztosan kisegítenek. Ha valahova betérünk a séta során, előre jelzem, hogy hol mire van lehetőség (pelenkázás, diszkrét szoptatás, bébi étel melegítése stb.).

Alapvetően igyekszem mindenre gondolni, ha valami mégis kimaradna, ne habozz kérdezni!

Mi van, ha nyűgös a babám? Nincs baj!

A program kötetlen. Ha a babád valamiért nem érzi jól magát, akkor azt először megpróbáljuk orvosolni. Nálam mindig van néhány olyan jól bevált apróság, amivel el lehet terelni a lurkók figyelmét, ha neked is van ilyen, akkor feltétlen hozd magaddal!

Lehetőség szerint megállunk, ha kell pihenni, enni, pelust cserélni, stb.

Persze, ha éppen olyan a kedv és semmi nem segít, nyugodtan mehettek utatokra. A résztvevőknek nem lesz ismeretlen a helyzet. Sőt, az is lehet, hogy az én Andrém fogja majd végigüvölteni az egészet.

Ilyen esetben rögtönzünk és alkalmazkodunk:)