Programok a Balatonon

10 különleges esemény - Rendezvénynaptár a Balaton körül


 • Tavaszünnep Villa Romana Balácán - Dátum: május
  Úgy mint a régi Római Birodalomban, a balácapusztai római villagazdaságban is megünneplik  május hónapban a tavasz érkeztét. A „Florália” elnevezésű ünnepek a rómaiak rendezvénynaptárában is fontos helyet töltöttek be. Flóra a virágoknak, virágzásnak, a természetnek tisztelt istennő volt. Balácapusztán sokszínű római kori program várja az érdeklődőket.
 • Harley-Davidson Open Road Fest - Dátum: június
  Minden évben az alsóörsi Európa Kempingben dübörögnek a motorok! Európa egyik legjelentősebb motoros találkozója, nem csak motorosoknak! Motoros felvonulás, versenyek, különleges programok és híres hazai és külföldi fellépők... Ezzel a Balaton egyik legütősebb programja!
 • Csopaki nyitott pincék éjszakája - Dátum: június
  Szent Iván Éj nyaranta Csopakon az olaszrizling éjszakája. A csopaki borospincék ilyenkor tüzet gyújtanak és egész éjjel várják az érdeklődőket. Kiegészítő programok is színesítik ezt a különleges éjszakát, így például Nordic-Walking kirándulások, sőt geocaching kincskereső túrára is jelentkezhetnek a legbátrabbak.
 • Balaton-átúszás - Dátum: július eleje
  A balatoni nyár megszokott programja a Balaton-átúszás is, amelyen minden évben több ezren teljesítik az 5200 méteres távot Révfülöp és Balatonboglár között. A sportprogramhoz természetesen kiegészítő rendezvények is kapcsolódnak, így ilyenkor a résztvevők olcsóbban utazhatnak a MÁV-val, koncerteken és egyéb programokon vehetnek részt. Nagy buli!
 • Kék Szalag vitorlásverseny - Dátum: július
  Európa leghosszabb távú tókerülő versenye, ahol a nehézséget a 140 - 160 km-es távolság partok érintése nélküli megtétele jelenti. Minden évben a Balatonhoz vonzza a legjobb vitorlásokat, de a laikusok számára is fenséges látvány a Balatonon úszó sok-sok vitorla.
 • Füredi Anna-bál - Dátum: július
  Az első bált 1825-ben rendezte meg Horváth János Krisztina nevű lánya tiszteletére. A hagyományt a mai napig követik, így minden évben megrendezésre kerül a bál az Anna Grand Hotelben. Az ünnepélyes bevonulás, a bál szépe és udvarhölgyeinek választása turistákat is szép számban vonz.
 • Művészetek Völgye - Dátum: július vége
  A hazai művészeti fesztiválok egyik leghíresebb és legkedveltebb képviselője is a Balaton közelében kerül megrendezésre. A helyszín Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend és környéke, ahol nyaranta minden a művészetek körül forog. A kulisszát udvarok, utcák és falusi házak alkotják. Mindenhol szól a zene, mindenhol valami újabb érdekességre bukkanunk. Ezt a csodálatos rendezvényt nem szabad kihagyni!
 • Füredi és csopaki Borhetek - Dátum: augusztus
  A huszonkét magyar történelmi borvidék egyike a Balatonfüred-Csopaki borvidék, ahol a szőlész-borász szakma méltó ünnepe az immáron hagyományosan minden évben megrendezett  balatonfüredi és csopaki Borhetek.
 • Sümegi és szigligeti várnapok - Dátum: nyári hónapok
  Középkori várak, lovagok, párbaj, íjászat, mosolygós udvarhölgyek... Érdemes a nyári hónapokban felkeresni a balaton-felvidéki várakat, hiszen immár nem csak Sümegen, de Szigligeten is gazdag programkínálat és a megelevenedett középkor várja az érdeklődőket!
 • Tihanyi Garda Fesztivál - Dátum: november
  Tihany egyik nevezetessége a garda, egy halfajta, amelyet „látott hal”-nak is szoktak nevezni, mivel halászatkor a gardák balatoni raját a Tihanyi-dombokról lehetett a legjobban követni. Ez a fontos hal a település címerére is rákerült, s immár fesztivált is rendeznek a tiszteletére. Gardasütés, halászlé- és halételfőző verseny, kézműves foglalkozások és játszóház is várja az érdeklődőket.

Fedezze fel a Balatont is idegenvezetővel!