Idegenvezetés és városnézés veszprémi diákoknak

Fedezzük fel együtt a várost, amelyben élünk!


Kérdezzük meg a veszprémi diákokat, hogy mikor jártak utoljára a veszprémi várban; hányan voltak már a vár kiállítóhelyein; és mit tudnak a város történelméről, jelenéről és jövőéről? Ismerik-e a város épített örökségét?

Programjaink iskolás csoportoknak

  • Tematikus veszprémi városnézés idegenvezetővel
  • Fedezzük fel Veszprémet játszva! - Interaktív városnézés

Nem ritka, különösen gimnazisták és egyetemisták körében, hogy valaki már több mint egy éve nem járt a várban, nem is beszélve annak múzeumairól. Sőt, sajnos sokan nem is tudnak túl sokat a városról, ahol élnek. Sokszor van úgy, hogy maguk a veszprémiek már csak elsuhannak a város látnivalói mellett.

Többek között ezen szeretnénk változtatni. Úgy gondoljuk, hogy azok is tanulhatnak újat, akik itt születtek, vagy már hosszú időt töltöttek Veszprémben. Különösen a fiatalok számára fontos, hogy minél többet megtudjanak a városról, amelyben élnek.

A veszprémi idegenvezetők által szervezett városnézések célja megismertetni a várost a helyi fiatalokkal.

Programjaink között korosztály alapján összeállítható, egy a tantervbe is illeszkedő, tematikus városnézések is szerepelnek; illetve a kalandra vágyóknak örömmel szervezünk interaktív városismereti versenyt is, ahol a diákok csapatokban küzdenek meg egymással, miután idegenvezetővel végigjárták a várost.

Vegyük nagyító alá a várost! Fedezzük fel Veszprémet!

A rendezvény egész vagy félnapos programot jelent a veszrpémi diákoknak, amely során megismerkedhetnek Veszprém művészeti, kulturális, történelmi és természeti értékeivel; így sok érdekességgel egészíthetik ki tudásukat a városról. A program célja, hogy Veszprém diákjai még közelebb kerüljenek a városhoz, amelyben élnek.