Osztálykirándulás Veszprémbe

Osztálykirándulás tervező kisokos


Az osztálykirándulás tökéletes helyszíne Veszprém. Egy veszprémi osztálykirándulás programja könnyedén összeállítható, a diákoknak garantált a maradandó élmény. Honlapunkon ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

A diákok érdeklődési köre más, mint a felnőtteké. Számukra fontos, hogy a programok nemcsak érdekesek, de valóban szórakoztatóak is legyenek. Természetesen az osztálykirándulás közös programjainak célja nem csak a szórakozás; fontos, hogy a diákok tanuljanak is valamit, de úgy, hogy közben élvezik is azt, amit csinálnak.

Az osztálykirándulás összeállítása és megszervezése nem könnyű feladat. Tervezze meg a veszprémi osztálykirándulás programját idegenvezető segítségével. Ismerkedhet az osztály Veszprémmel például egy városnézés során.

Szolgáltatásaink osztálykirándulásra

Célszerű a veszprémi osztálykirándulás programját úgy összeállítani, hogy a kulturális és szórakoztató programok egyensúlyban legyenek. Fontos, hogy se a diáknak ne legyen unalmas, se a tanárnak túl megerőltető a közös osztálykirándulás. A cél, hogy a kiválasztott programok fejlesszék a diákok készségeit, az osztály csapatszellemét, és nem utolsó sorban, hogy gazdagítsák az osztály életét egy közös élménnyel.

Az élmény legyen pozitív - mind a diáknak, mind a tanárnak!

Programjainkat azoknak ajánljuk, akik a veszprémi osztálykiránduláson szeretnének megismerkedni a várossal és történetével. Városnéző sétáinkat korosztály és érdeklődési kör szerint, hosszú évek tapasztalatai alapján állítottuk össze.

Jelenleg az alábbi városnéző sétákat kínáljuk:

- Interaktív városnézés: érdekes és szórakoztató feladatokkal tűzdelt városnéző séta korosztályra szabva

- Hagyományos városnézés: a város történelmi és kultúrális értékeinek bemutatása egy tartalmas séta során

- Kreatív séta: kreatív foglalkozással egybekötött, rendhagyó városnézés alsó tagozatosok számára

- Rendhagyó nyelvóra: német vagy olasz nyelven tartott városnézés például nemzetiségi osztályoknak

Tippek, helyek, ötletek osztálykirándulásra Veszprémben

TANÁROKNAK: Kisiskolástól nagyiskolás korosztályig várjuk a Veszprémet megismerni és felfedezni vágyó osztályokat hagyományos vagy játékos keretek között! A diákoknak elsősorban a városhoz kapcsolódó főbb történelmi eseményeket, személyeket mutatjuk be, sok legendával és érdekességgel fűszerezve.


DIÁKOKNAK: Fedezzétek fel velünk a Punnany Massif Hétköznapi Hősök c. klipjében látható veszprémi helyszíneket!


MÚZEUMOK: Számos múzeum halad a korral, így interaktív kiállításokkal érdekes tárlatokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Érdemes érdeklődni, hogy milyen plusz múzeumi élménnyel gazdagodhattok egy-egy osztálykirándulás során!Veszprémi osztálykirándulás – 3 fontos kérdés

Veszprém az osztálykirándulások kedvenc célpontja. A város a magyar történelem kiemelkedő helyszíne, tele van látnivalóval - köztük a Veszprémi várral - ráadásul közel van a Balaton is. Igazi egyetemváros, programjait és szolgáltatásait tekintve változatos és fiatalos. Veszprémben mindig történik valami, rengeteg a zenei fesztivál.
Egynapos osztálykirándulás programja könnyen megvan: délelőtt egy interaktív városnézés és a Veszprémi vár látnivalói, majd délután irány az állatkert.
Több napos osztálykirándulás esetében válogathatunk a város és a környék szabadidős és kulturális programjaiból. Felfedezhetjük a Séd-patak mentét biciklivel, túrázhatunk a környékbeli kilátókhoz, a Bakonyban vagy a Balatonon. Rossz idő esetén is számtalan programlehetőség közül válogathatunk, legyen az múzeumlátogatás, ismerkedés az egyetemi laborokkal vagy éppen bowling. Ha még nem állt össze teljesen a program, forduljon hozzánk bizalommal! Különleges interaktív veszprémi városnézéseink során megmutatjuk a várost és segítünk a többi program összeállításában is.

Veszprém belvárosához közel több olyan szálláshely is van, amely kifejezetten osztálykirándulásokra specializálódott. A Pannon Egyetem kollégiumai is fogadnak diákokat, valamint több kisebb panzió is szóba jöhet. Az osztálykiránduláson résztvevők létszámától és az anyagi keretektől függően az alábbi veszprémi szálláshelyektől érdemes ajánlatot kérni: Péter Pál Panzió, Hotel Magister, Központi Kollégium, Gyarmati Étterem Panzió, Két Lotti Panzió, Gizella Hotel, stb. Érdemes megfontolni környékbeli vagy erdei szálláshely választását is, például a Balatonon vagy a Bakonyban, ahonnan Veszprém könnyedén elérhető. Ajánlott települések Veszprém környékén és a Bakonyban: Nemesvámos, Zirc, Bakonybél, Városlőd, stb. Ajánlott települések a Balatonon: Balatonalmádi, Csopak, szezonon kívül Balatonfüred, stb.

Veszprém egyetemváros, így év közben a legtöbb étterem kínál napi menüt, ami az osztálykirándulás költségvetésébe is beleférhet. Az osztály létszámától függően érdemes előre ajánlatot kérni. Ha megbízható helyet keresünk, ahol gyors és ízletes ételt kapunk elfogadható áron, érdemes a Völgyikút Házban érdeklődni. A napi menü mellett csoportoknak is kínálnak egyedi ajánlatokat. Nagyobb befogadóképességű gyorsétterem (menza jellegű) a História Hangvilla a belvárosban, de fogad csoportokat a Publikum Étterem is. Akik az állatkertbe készülnek, nekik érdemes az ottani lehetőségeket is feltérképezni, palacsintázó és egy meleg-konyhás étterem is megfelelő választás lehet osztálykirándulásra. Honlapunkon további praktikus információkkal segítjük a Veszprémbe osztálykirándulókat. Forduljon hozzánk bizalommal! Osztálykirándulás Veszprém

Válassza Veszprémet, és mi segítünk!

Az iskolák körében már régóta kedvelt úti cél Veszprém. Osztálykirándulásra kiválóan alkalmas, igazi egyetem-város, nemcsak olcsó étkezési- és szálláslehetőségeket biztosít, de a gazdag programkínálat is vonzó a diákcsoportok számára.

Hasznos és változatos egy-, kettő- vagy akár háromnapos program is összeállítható, amelyben szerepelhetnek veszprémi és környékbeli programok is. Szívesen segítünk az érdeklődési körnek megfelelőeket kiválasztani. Így könnyen összeállítható az osztálykirándulás programja.

A csoport részt vehet egy a korosztálynak megfelelő hangvételű és tartalmú városnézésen is, amely során idegenvezetőink ismertetik Veszprém város látnivalóit; igény esetén pedig elkísérik a csoportot a környéken tett kirándulásokra is.

Miért érdemes Veszprémbe szervezni az osztálykirándulást?

Mert egy osztálykirándulás Veszprémben...

... tanulságos, mert Veszprém történelmi város, ahol a diákok sokat tanulhatnak a város ezeréves történelméből; hiszen Veszprém az ország legrégebbi püspöki székhelye, Gizella királyné otthona, és IV. Béla lánya is itt nevelkedett...

... izgalmas, mert Veszprém a legendák városa, Árpád-házi királyok, királynék, gazdag püspökök és szentek otthona volt évtizedeken át. Kolostoraiban olyan értékek készültek, mint a legendás koronázási palást; s múzeumai kincseket őriznek.

... érdekes, mert a város gazdag kulturális és történelmi látnivalókban.
A Veszprémi vár minden épülete műemlékvédelem alatt áll, és szinte minden másodikban egy múzeum van. Kiváló kulissza egy nem éppen hagyományos történelem órához!

... otthonos, mert Veszprém igazi diákváros, év közben több ezer diák tartózkodik itt. A város teljesen berendezkedett már a diákok igényeit illetően - olcsó kollégiumi szálláshelyek, kedvezményes étkezési lehetőségek, fiatalos szórakozó helyek és számtalan program - minden adott, ami csak egy igazi osztálykiránduláshoz kell!

... barátságos, mert Veszprém kisváros, alig több mint 60.000 fős lakossággal. Így minden elérhető gyalogosan is, nem kell a zsúfolt tömegközlekedéssel bajlódni, ahol a csoport egy része elkallódhat.

... szórakoztató, mert Veszprémben remek szabadidős programok várják a diákokat. Mi sem lehet egy osztálykirándulás jobb programja, mint a veszprémi állatkert?

... egészséges, mert Veszprémben sok a zöldterület és jó a levegő; becslések szerint a Bakonyból érkező friss szeleknek köszönhetően, naponta háromszor cserélődik. Remek helyszín az osztálykirándulás szabadtéri programjaihoz például a vár aljában a megújult Séd-patak partja, sétánnyal és játszóterekkel, hátrébb a Betekints-völgy és a Gulya-domb pedig sportpályákkal és szalonnasütővel.

... kényelmes, mert Veszprém alig 110 km-re van a fővárostól; elérhető vonattal Budapesten keresztül; könnyedén megközelíthető az M7-es autópályán és az új balatonvilágosi elkerülőn keresztül is; ezenkívül minden magyar nagyvárosból legalább napi két távolsági buszjárat is indul Veszprémbe.

... praktikus, mert Veszprém kiváló kiindulópont a környéken, ahol számtalan kirándulási lehetőség és program kínálkozik. Könnyedén elérhetőek a környék látnivalói, így a Balaton és a Bakony-hegység például alig 15 kilométerre van, de akár Székesfehérvár, Sümeg, stb. is felkereshető egy- vagy félnapos program keretein belül.

... aktív, mert Veszprém környéke a kirándulók paradicsoma; lehet túrázni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén vagy a Bakonyban, úszni vagy kajakozni a Balatonban, mászni egy kalandparkban, vagy akár biciklis túrákat szervezni a környező falvakban.

Programok, események Veszprémben

Programok, események, amelyekhez az osztálykirándulást igazíthatjuk