A Veszprémi Állatkert

Kittenberger Növény- és Vadasparkban

Veszprémi Állatkert

Veszprém egyik legkedveltebb látnivalója a Veszprémi Állatkert. A Viadukt alatti völgy ad otthon Magyarország egyik legfestőibb környezetben fekvő állatkertjének, ki gondolná, hogy korábban ott szeméttelep volt?

A Kittenberger Kálmán növény- és vadaspark története messzire nyúlik vissza, de a folyamatos felújításoknak és fejlesztéseknek köszönhetően modern és izgalmas. A több, mint 10 hektáros területen több mint 120 állatfaj 450 példánya él, köztük igazi ritkaságok.

Keressük fel az ormányos medvék kifutóját és mulassunk jót a mosómedvékre emlékeztető állatkákon, akik hosszú orrukkal szívesen túrják a földet, vagy nevessünk jót a gyűrűs farkú makik láttán, akik az állatkert talán legizgágább lakóinak számítanak!

Keressük meg az állatkert legrettegettebb lakóit, a hatalmas kamcsatkai barnamedvét, a hópárducokat, a tigriseket, vagy az igencsak lusta oroszlánokat.

A nemrégiben átadásra került szavannakifutón zebrák, struccok, és orrszarvúak várják a kedves turistákat. Veszprém legújabb látnivalójának számítanak a Veszprémi Állatkert cuki zebrái is, közöttük újoncok és magasra nőtt, felnőtt példányok is.

Érdemes őket is felkeresni a Veszprémi Állatkertben!

A 2010-ben átadásra került az új csimpánzvilág is érdekes programnak ígérkezik, bár Böbe majommal, a Veszprémi Állatkert híres lakójával, itt más sajnos nem találkozhatunk, állatkerti „utódai” gondoskodnak látnivalóról.
Az állatkert az állatok megtekintése mellett állatbemutatókkal, pónilovaglással, állatsimogatóval és rendezvényekkel színesíti a kínálatot. A Veszprémi Állatkert tehát minden esetben egy jó program egy veszprémi városnézés után.

Nyitva tartás és jegyárak: veszpzoo.hu