Idegenvezetés és városnézés veszprémi diákoknak

Fedezzük fel újra, együtt!

„Nincs hasznod abból, melyben nem gyönyörködsz...” (W. Shakespeare)

Kérdezzük meg a veszprémi diákokat, hogy mikor jártak utoljára a veszprémi várban; hányan voltak már a vár kiállítóhelyein; és mit tudnak a város történelméről, jelenéről és jövőéről? Ismerik-e a város épített örökségét?

Vegyük nagyító alá a várost!

Idegenvezetés Veszprémben - Porgramok veszprémi iskoláknak

Fedezzük fel Veszprémet!

Programjaink iskolás csoportoknak

  • Tematikus veszprémi városnézés idegenvezetővel
  • Fedezzük fel Veszprémet játszva! - Városnézés + interaktív társasjáték

Nem ritka, különösen gimnazisták és egyetemisták körében, hogy valaki már több mint egy éve nem járt a várban, nem is beszélve annak múzeumairól. Sőt, sajnos sokan nem is tudnak túl sokat a városról, ahol élnek. Sokszor van úgy, hogy maguk a veszprémiek már csak elsuhannak a város számos látnivalói mellett.

Többek között ezen szeretnénk változtatni. Úgy gondoljuk, hogy azok is tanulhatnak újat, akik itt születtek, vagy már hosszú időt töltöttek Veszprémben. Különösen a fiatalok számára fontos, hogy minél többet megtudjanak a városról, amelyben élnek.

A veszprémi idegenvezetők által szervezett városnézések célja megismertetni a várost a helyi fiatalokkal.

Programjaink között korosztály alapján összeállítható, egy a tantervbe is illeszkedő, tematikus városnézések is szerepelnek; illetve a kalandra vágyóknak örömmel szervezünk interaktív városismereti versenyt is, ahol a diákok csapatokban küzdenek meg egymással, miután idegenvezetővel végigjárták a várost.

Városismereti verseny a Pannon Egyetem

A „Fedezzük fel Veszprémet!“ elnevezésű városismereti verseny a Pannon Egyetem Universitas Alapítványának szervezésében indult.

Szeretnénk, ha a városban igazi tradícióvá válna!

A rendezvény egész napos programot jelent a veszrpémi egyetemistáknak, amely során megismerkedhetnek Veszprém művészeti, kulturális, történelmi és természeti értékeivel; így sok érdekességgel egészíthetik ki tudásukat a városról. A program célja, hogy Veszprém diákjai még közelebb kerüljenek a városhoz, amelyben élnek.

Fedezzük fel Veszprémet újra, együtt!