Osztálykirándulás? Irány Veszprém!

Ha a kérdés, hogy hova menjünk osztálykirándulásra


Osztálykirándulások esetében az első kérdés mindig a „Hova is menjünk osztálykirándulásra?”

Osztálykirándulás Veszprémben

A veszprémi osztálykirándulást kezdjük egy interaktív városnézéssel. Ez a program iskolás csoportok számára lett kitalálva, nem csak osztálykirándulásra. A veszprémi városnézések során elvégzett feladatok és játékok korosztály és érdeklődési kör alapján kerülnek összeállításra. A városnézésen, korosztálytól függetlenül, részt tudnak venni alsós, felsős, vagy akár az érettségihez közeledő diákok is.

Íme néhány ok, hogy miért gyere Veszprémbe!

Egy osztálykirándulás Veszprémben...

 • tanulságos, mert Veszprém történelmi város, ahol a diákok sokat tanulhatnak a város ezeréves történelméből; hiszen Veszprém az ország legrégebbi püspöki székhelye, Gizella királyné otthona, és IV. Béla lánya is itt nevelkedett...
   
 • izgalmas, mert Veszprém a legendák városa, Árpád-házi királyok, királynék, gazdag püspökök és szentek otthona volt évtizedeken át. Kolostoraiban olyan értékek készültek, mint a legendás koronázási palást; s múzeumai kincseket őriznek.
   
 • érdekes, mert a város gazdag kulturális és történelmi látnivalókban.
  A Veszprémi vár minden épülete műemlékvédelem alatt áll, és szinte minden másodikban egy múzeum van. Kiváló kulissza egy nem éppen hagyományos történelem órához!
   
 • otthonos, mert Veszprém igazi diákváros, év közben több ezer diák tartózkodik itt. A város teljesen berendezkedett már a diákok igényeit illetően - olcsó kollégiumi szálláshelyek, kedvezményes étkezési lehetőségek, fiatalos szórakozó helyek és számtalan program - minden adott, ami csak egy igazi osztálykiránduláshoz kell!
   
 • barátságos, mert Veszprém kisváros, alig több mint 60.000 fős lakossággal. Így minden elérhető gyalogosan is, nem kell a zsúfolt tömegközlekedéssel bajlódni, ahol a csoport egy része elkallódhat.
   
 • szórakoztató, mert Veszprémben remek szabadidős programok várják a diákokat. Mi sem lehet egy osztálykirándulás jobb programja, mint a veszprémi állatkert?
   
 • egészséges, mert Veszprémben sok a zöldterület és jó a levegő; becslések szerint a Bakonyból érkező friss szeleknek köszönhetően, naponta háromszor cserélődik. Remek helyszín az osztálykirándulás szabadtéri programjaihoz például a vár aljában a megújult Séd-patak partja, sétánnyal és játszóterekkel, hátrébb a Betekints-völgy és a Gulya-domb pedig sportpályákkal és szalonnasütővel.
   
 • kényelmes, mert Veszprém alig 110 km-re van a fővárostól; elérhető vonattal Budapesten keresztül; könnyedén megközelíthető az M7-es autópályán és az új balatonvilágosi elkerülőn keresztül is; ezenkívül minden magyar nagyvárosból legalább napi két távolsági buszjárat is indul Veszprémbe.
   
 • praktikus, mert Veszprém kiváló kiindulópont a környéken, ahol számtalan kirándulási lehetőség és program kínálkozik. Könnyedén elérhetőek a környék látnivalói, így a Balaton és a Bakony-hegység például alig 15 kilométerre van, de akár Székesfehérvár, Sümeg, stb. is felkereshető egy- vagy félnapos program keretein belül.
   
 • aktív, mert Veszprém környéke a kirándulók paradicsoma; lehet túrázni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén vagy a Bakonyban, úszni vagy kajakozni a Balatonban, mászni egy kalandparkban, vagy akár biciklis túrákat szervezni a környező falvakban.
Osztálykirándulás Veszprémben
Veszprém osztálykirándulás