Ötletek, játékok, programok

Csapatépítő jellegű játékok és veszprémi városnézések


Ha a legfontosabb kérdés, azaz a „Hova is menjünk osztálykirándulásra?” már megválaszolásra került, akkor jön a következő probléma, azaz „Mit is csináljunk az osztálykiránduláson? Ötletek, játékok?”

Egy osztálykirándulás esetében fontos, hogy...

  • ...az osztálykirándulás legyen interaktív,
  • ...az osztálykirándulás legyen szórakoztató,
  • ...az osztálykirándulás legyen összekovácsoló élmény.

Mi erre a legjobb módszer?

Természetesen a csapatépítő játékok - számtalan kiváló ötlet és játék létezik osztálykirándulásra.

Íme néhány példa osztálykiránduláshoz:

  • Fenék - Fül: Ehhez a játékhoz kicsi cetlik készülnek különböző testrészek nevével. Mindenki húz egyet a bal, egyet a jobb kezébe. A játék lényege, hogy a bal oldali cetli a bal oldali szomszéd, a jobb oldali cetli a jobb oldali szomszéd  testrészét jelöli. Remek kombináció a fenék - fül! Ez a játék jó móka lehet osztálykiránduláson!
  • Közös ülés: Ez a játék annál érdekesebb, minél többen vesznek részt az osztálykiránduláson. Először is az osztály körbe áll, de nem szembenéznek egymással, hanem mintha felsorakoznának, épp csak kör formában. Lehetőleg minél közelebb egymáshoz. Ezután mindenki kiteszi a jobb lábát a körön kívülre, a másikat pedig berogyasztja, mintegy széket kínálva az előtte állónak, aki erre le is fog ülni. Ha a kör nem elég szűk, elsőre biztos borulni fog a csapat... A következő próbálkozásnál akár pár lépést is lehet már tenni...
  • Újságpapír-sziget: Az osztálykirándulás résztvevőit csapatokra osztjuk. Minden csapat kap egy nagy méretű újságpapírt. Cél, hogy a csapat minden tagja helyet kapjon az újságon. Az első sikeres próbálkozás után félbehajtjuk az újságpapírt, a feladat ugyan az. Addig feleződik az újság, amíg a csapat fel nem adja, vagy nem tudja teljesíteni a feladatot. Az osztálykirándulás legtalálékonyabb csapata nyer!

Ne csak játssz, fedezd fel Veszprémet is!

Mi ilyen és ehhez hasonló élményeket kínálunk neked  és osztályodnak Veszprémben! Ha nyitott vagy a furfangos és vicces feladatokra, akkor nálunk jó helyen jársz!

Szeretnéd nem mindennapi módon megismerni Veszprém városát? Szeretnél a veszprémi várban történelmi sétát tenni, anélkül, hogy elaludnál az unalomtól? Gyere el az osztállyal, és mi garantáljuk, hogy nem fogsz unatkozni!