Veszprém város múzeumai

Újra látogathatóak bizonyos kiállítóhelyek


Ha szeretnénk igazán megismerni Veszprém városát, fel kell keresnünk múzeumait is. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy minden városnéző túra szerves részét kell, hogy képezze legalább egy, a vezetés témájához illeszkedő, vagy a vendégek által kiválasztott, veszprémi múzeum.

Az alábbi menüsorban szereplő múzeumokra kattintva rövid leírás olvasható, amely alapján ki lehet választani a városnézésbe legjobban beleillő kiállítást.


Miért menjünk múzeumba idegenvezetővel?

Veszprém kulturális kínálatában számtalan múzeum is szerepel. Sajnos sok turista nem szán elegendő időt ezek megtekintésére, vagy fel sem keresi őket. Érdemes végignézni a veszprémi múzeumok listáját, hiszen a különböző témájú kiállítások felkeresése érdekes program lehet az itt tartózkodás során.

Sokak számára a múzeum unalmas, kiállított tárgyak hosszú sora. Egy múzeumi látogatás érdekesebb lehet idegenvezető kíséretében, hiszen egy hozzáértő személy gondolatokat, történeteket fonhat ezek köré a tárgyak köré, amitől máris érdekesebb, izgalmasabb a séta bármely múzeumban. Ezen kívül, az idegenvezető azokat a tárgyakat mutatja be részletesen, amelyek adott személynek különösen érdekesek lehetnek.

Milyen múzeumok várják Veszprémben?

Aki történelmi ismereteit szeretné elmélyíteni, annak a Lackó Dezső Múzeumot ajánljuk. Itt a különböző időszaki kiállításokat is érdemes végigjárni. Vallási témában a várban érdemes körülnézni, ahol az egyházi kiállítóhelyeken olyan vallástörténeti jelentőséggel bíró tárgyakkal találkozhatunk, mint például a híres koronázási palást másolata.

Ugyanúgy a várban lelhetőek fel a modern művészet érdekes alkotásai is, például a Vass László gyűjteményét képező kiállítási tárgyak. Igazi különlegességnek a Téglamúzeum számít, amelyhez hasonlót máshol nem igen találhatunk.