Hírek

Turizmus Nap 2013 Veszprém - Fedezze fel a várost!

04.07.13 Turizmus Világnap 2013 - Programok Veszprémben

Turizmus Nap 2013

Fedezze fel Veszprémet!

Turizmus Nap Veszprémben, 2013. július 7-én. Egy nap a turizmus jegyében családoknak, baráti társaságoknak és Veszprém-barátoknak tele érdekes és interaktív programokkal, hogy még jobban megismerjék a várost, ahol élnek!

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a nagyszabású Turizmus Napot, melynek célja a turizmus és Veszprém mint turisztikai célpont népszerűsítése a helyi lakosság és a turisták körében. A programok az új Tourinform Iroda (Óváros tér 2.) előtt és környékén zajlanak 2013. július 7-én vasárnap 9 és 18 óra között.

Négyféle rendhagyó idegenvezetésre indulhatnak a vállalkozó kedvűek:

 • 9:30 órától Az érdeklődő veszprémiek és turisták a "Sétál a család" program keretében ismerkedhetnek a várossal játékos formában Jákói Bernadett helytörténeti kutató vezetésével, a BaBaKO jóvoltából. Nemcsak családoknak!  Indulás a Tourinform iroda elől (Óváros tér 2.)
 • 10 órától "Séta a megújuló belvárosban" - dr. Navracsics Tibor egyetemi tanár, politológus a megszépülő belvárosba kalauzolja az érdeklődőket.
  Indulás a Tourinform iroda elől (Óváros tér 2.)
 • 15 órától "A régi Cserhát városrész emlékei útján" haladhatunk Jákói Bernadett segítségével. A séta érinti a feléledt Giricses-lépcsőt és a megújult Panorámateraszt, így új kilátópontokat fedezhetünk fel.
  Indulás a Vásárcsarnokkal szembeni buszmegállóból (Jutasi u.)
 • Szintén 15 órától a "Veszprémi legendák nyomában" helyi idegenvezetőnk kíséri a városfelfedezőket a Várba.
  Indulás a Tourinform iroda elől (Óváros tér 2.)

A program délutáni részében "TITKOS HELYEK" is megnyitják kapuikat; 4 órán keresztül bepillanthatunk rejtett alagutak, folyosók, kulisszák világába.

Az alábbi helyszíneken találnak nyitott ajtókat 13 órától 17 óráig:

 • Veszprémi Petőfi Színház (Óvári F. u. 2. - Művészbejáró) - a kulisszák mögött...
  2 turnusban: 13.00, illetve 15.00 órai kezdettel, a vezetés időtartama kb. 45 perc, vezeti Keresztes János színművész
 • Óvóhely (Úrkút utca) a Benedek-hegy gyomrában (Zseblámpa szükséges, kérjük, mindenki hozzon magával!)
 • A régi Kisvasút alagút (az állatkert Kittenberger Kálmán utcai parkolója melletti sziklába vágott alagút, zseblámpa szükséges, kérjük, mindenki hozzon magával!)
 • Volt Várbörtön (a látogatók száma korlátozott! 20 fős csoportokban lehetséges, félóránként indul a vezetés 13 órától. A belépéshez előzetes írásos bejelentkezés szükséges az iroda@veszpreminfo.hu címen!)
  AZ ÖSSZES TURNUS MEGTELT!

A rendhagyó idegenvezetéseken való részvételhez, a Veszprémi Petőfi Színház, az Óvóhely és a Kisvasút alagút látogatásához nem szükséges bejelentkezni, a Várbörtön esetében azonban írásos jelentkezés szükséges a megadott e-mail címen!

Az Óváros téren, az iroda környezetében egész nap játékos programok várják a családokat, a kicsik  Gizella királyné kincskereső vetélkedőn vehetnek részt a méltán híres Várban, ahol meglepetés ajándékok találnak gazdára, a nagyokat pedig QR-kódos játék várja.

A játéklapot a Tourinform Irodában tudják átvenni, vagy az alábbi linkeken letöltve maguk is kinyomtathatják: Gizella királyné kincsei játék, QR-kódos játék. Minden helyes kitöltőnek apró veszprémi ajándékkal kedveskedünk! A játéklap leadható a Tourinform Irodában július 8-án hétfőn 18 óráig!

Az iroda előtt egész nap Játékos Agymozgató foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat az Okostojás Fa- és Fejlesztőjátékok Boltja közreműködésével. Gondolkodtató, logikai- és fejlesztő játékokkal tehetik magukat próbára az érdeklődők akár 2-99 éves korig!

A Kabóca Bábszínház ügyességi játékait is kipróbálhatják a játékos kedvűek az iroda előtti területen.

Mindenkinek jó szórakozást kívánnak a Veszprémi idegenvezetők!

Forrás: veszpreminfo.hu