Hírek

Múzeumok Őszi Fesztiválja - Veszprém

15.10.13 Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja

2013.09.30 - 2013.10.27

Idén immár a nyolcadik Múzeumok Őszi Fesztiválja kerül megrendezésre. Joggal mondható, hogy a rendezvény mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált. A programok 2013. szeptember 30-án az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődnek és október 27-ig tartanak Veszprémben is.

A rendezvények elsődleges célja, hogy a múzeumok iránti figyelmet megerősítsék, továbbá, hogy bemutassák az új fejlesztéseket, és a múzeumok fontos szerepét az oktatásban, a tudásátadásban és az élményszerzésben.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának fő üzenete 2013-ban:
„A múzeum legyen mindenkié!”

A Laczkó Dezső Múzeum programjai:

  • NAGY RAJZOLÁS - 2013. október 5-én, szombaton 14 órától 18 óráig - Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész és Krizsán András Ybl-díjas építész, valamint a III. Béla Gimnázium rajztagozatos tanulói és rajztanárok részvételével.

  • A mi Cserhátunk - várostörténeti kirándulás: 2013. október 17-én, csütörtökön 16.30-tól - A várostörténeti séta előtt 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeum Cserhát kiállításában ismerkedhetnek meg a résztvevők a városrész történetével. 16.45-től a helyszínen (a Cserhát, a Malom és a Köd utca környékén) Csomay Zsófia építész, egykori cserháti lakos beszél személyes élményein keresztül a Cserhát mindennapjairól, valamint a Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely képviselője ismerteti a várostervezés és utcaképek újragondolásának modern szempontjait.

A Művészetek Háza programjai:

  • NAGY RAJZOLÁS - A MŰVÉSZETEK HÁZÁBAN A DUBNICZAY-PALOTA - LÁSZLÓ KÁROLY GYŰJTEMÉNYBEN (Veszprém, Vár u. 29.) - LENDÜLETBEN - MEDDIG ÉR A MŰVÉSZET? - 2013. október 5. szombat, 10 - 13 óráig

  • 2000-ben indult el világhódító útjára Angliából a „Big Draw", azaz a „Nagy Rajzolás" egy hónapig tartó nemzetközi rendezvénysorozat, amelyet minden októberben megrendeznek azzal a céllal, hogy minél többen kezdjenek el rajzolni és együtt gondolkodni. A programok ingyenesek.

További részletek: oszifesztival.hu

Forrás: veszpreminfo.hu