Veszprém EKF 2023 - Miénk a győzelem

Nagy büszkeség a számunkra! Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

December 14-én kiderült, hogy döntött a nemzetközi zsűri: Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ebben az évben a város egyedüliként büszkélkedhet majd e címmel.

Izgalmasan teltek az utolsó napok, hiszen mióta továbbjutott Veszprém, nem telt el nap, hogy ne álmodoztunk volna, milyen rendkívüli lehetőségeket nyitna meg e cím gyönyörű városunk előtt.

Bizakodásunk a győzelemben nem volt alaptalan, hiszen egy szuper csapat állt össze és dolgozott azon, hogy a projekt sikerrel záruljon. Nagy érdeklődéssel figyeltük a pályázat kibontakozását, izgalmasnál izgalmasabb, újabb elemeit. Hatalmas munka folyt, amelyben Veszprémen kívül mintegy 200 balatoni, valamint bakonyi település is közreműködött. A Művészeti Tanács tagjainak és a Veszprém-Balaton 2023 csapatának munkáját ezúton is köszönjük!

A tervek szerint a pályázatra kidolgozott program végrehajtása már 2019 januárjában megkezdődik, hogy 2023-ra megfelelően felkészüljön a város és a térség a cím betöltésére. Úgy gondoljuk, hogy a december 22-ei Utcaünnep kellő ízelítő adott, hogy mi vár ránk az elkövetkező években és 2023-ban.

Már alig várjuk! :)