Az Óváros Piac a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával több, mint háromnegyed évszázad után indult újra indul a város egykori főterén. Nemcsak a hétvégi bevásárlásokat lehet mostantól itt intézni, a szervezők a közösségi, társasági, családi piacozás egyre népszerűbb műfaját szeretnék itt elindítani. A piactér lehetőséget ad a találkozásokra, beszélgetésekre és családi programokra is.

A november 14-i piac különlegessége a szarvasgombák világába, amelybe az Erdőkerülő csapata  vezeti be az érdeklődőket. 11.15-kor ismertetőt és bemutatót is tartanak e drága ritkaságok kereséséről, élőhelyéről, a különböző fajokról, a kutyás gyűjtés titkairól. Gréczi Vivien azt tervezi, hogy bemutatja a hazai szarvasgomba fajokat, eloszlat néhány gyakori tévhitet, és persze magával viszi hűséges segítőtársát, Hubát, a vizslát. A bakonyi szarvasgombászat rajongójaként beszél majd arról is, miképp használjuk fel a szarvasgombát, hogy valódi élmény lehessen e ritkaság fogyasztása. 

Az EKF színeiben a food truckban ezúttal a Petrányi Pince és Borterasz csapatával és finomságaival ismerkedhetnek a látogatók. A libából készült ételek mellé pedig kiváló borokat is kínálnak a Füred-Csopaki borvidékről.

A szervezésért felelős Veszprémi Programiroda Kft. új árusokat is hív a következő piacra: lesznek gyümölcsösök, és többféle pékárú, sütemény, desszert és persze nem fog hiányozni a forró tea és a forralt bor sem. Akár már most beszerezhetünk néhány ajándékot a rohamosan közelgő karácsonyra is.

A piac kéthetente vasárnaponként 8:00 – 14:00 óta között lesz nyitva. Piaci napok ebben az évben: november 14., november 28., december 12., és december 19. 

Forrás és további információk:

https://veszprembalaton2023.hu/projekt/ovaros-piac 

https://www.facebook.com/ovarospiac/